Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Znanjem i kvalitetom do holandskog tržišta

    Todebo je nastao tako što me je u avgustu 2012. kontaktirao Carlo Geldof, Sourcing manager za Evropu, kompanije Erico International Coporation, kaže za BIZLife Tom de Boer, CEO kompanije. Erico International je američka firma sa sedištem u Tilburgu, a želja Geldofa bila je prema rečima ¬De Boera, plan pronalaženja dobavljača u centralnoj ili istočnoj Evropi.

    „Zajedno smo posetili mnogobrojne firme u Srbiji i Velikoj Britaniji , tražili potencijalne proizvođače i dobavljače, da bi 2013. osnovao Todebo, kao jedini investitor“, kaže De Boer.

    Todebo sada proizvodi ceo asortiman konzola i dodatnu opremu koja obuhvata više grupa produkata, za Erico, čiji su glavni dobavljač. Kompletan su dobavljač za građevinsku laku industriju, prehrambenu industriju (INOX316), naftno-hemijsku industriju, off shore i brodogradnju. Osim kompletnog rešenja, od projektovanja do gotovog proizvoda Todebo nudi izvanredne mogućnosti polovične ili delimične proizvodnje proizvoda. Organizacija firme Todebo daje mogućnost da se efikasno bavi i sklapanjem raznih prostih i složenih metalnih proizvoda.

    Firma prema rečima De Boera, koristi svoje znanje, iskustvo i opremu kako bi povećali efikasnost i kvalitet produkta. Za 2015. kod dosadašnjeg partnera imaju dogovoren rast proizvodnje od oko 40 odsto. Preko sales agenta, kompanije Christoffer Consulting pokrenuli su kontakte sa zainteresovanim firmama iz Holandije i Velike Britanjije. Fokus će biti plasman produkata lake konstrukcije, skids, base frames powerpacks, za grane u off shore, naftno-hemijskoj industriji i brodogradnji. Lični cilj De Boera je da iz ovih trenutnih potencijalnih kontakata, bar jedan ostane kao dugoročni klijent Todeba.

    Sa svojim izabranim agentom za Holandiju i Veliku Britaniju, Todebo nudi svojim klijentima 24/7 uslugu podrške i servisa. De Boer ističe da se u međuvremenu potražnja toliko povećala da je to rezultiralo da rade u dve smene. Kvalitet koji pruža Todebo prevazilazi očekivanja klijenata. Sastoji se u menadžemnt sistemu, analizi, planiranju, praćenju i kontroli celokupnog proizvodnog procesa, sa obuhvaćenim vremenom i prostorom za poboljšavanje, od narudžebine do isporuke. Ipak, kvalitet ne leži samo u ERP sistemu, već i motivisanosti zaposlenih kompenije Todebo.

    Kako navodi osnivač i direktor Todeba, Srbija ima mnogo prednosti u odnosu na druge zemlje centralne i istočne Evrope. To je pre svega kvalifikovana radna snaga, duga tradicija u proizvodnji, geografski položaj, ali i prednost slobodnog trgovinskog sporazuma sa EU i sa Rusijom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE