Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oni prave softver

    Slogan kompanije NovaLite je „We make software“ i kako ime kaže oni prave softver.

    Prema rečima direktora kompanije Igora Trusine, kompanije iz Srbije koje se bave proizvodnjom softvera su zauzele veoma dobro mesto na svetskom IT tržištu, naročito kada je reč o outsourcingu, odnosno pružanju IT usluga drugim inostranim kompanijama, a ono što ih razlikuje od drugih je kvalitet pruženih usluga i pouzdanost softverskih rešenja.

    „Industrija softvera je od strane države sa pravom prepoznata kao jedan od glavnih stubova naše ekonomije. Pre dve godine postojale su ideje o smanjenju doprinosa i poreza za IT kompanije, koje nažalost nisu realizovane. Mislim da su ove mere mogle doprineti punom iskorišćenju potencijala IT sektora, ali i uvesti značajan broj pružalaca IT usluga iz sivih u legalne tokove poslovanja. Ubeđen sam da će se ovo ipak desiti i da će IT industrija u Srbiji ostvariti svoj puni potencijal”, kaže Trusina.

    On kaže da svake godine univerziteti obezbeđuju nove stručnjake pune entuzijazma željne praktičnog znanja, ali da smo svedoci odliva kvalitetnih stručnjaka iz zemlje.

    „IT stručnjaci većinom odlaze zbog konteksta u kojem živimo. Ovaj trend kompanije pokušavaju da uspore pružanjem primamljivih uslova prilikom zapošljavanja i organizovanjem dobre radne atmosfere, ali da bi se trend značajnije usporio moramo svi da izgradimo odgovornije, sigurnije i ekonomski jače društvo, što nije nimalo lak zadatak”, kaže Trusina.

    Što se tiče NovaLitea , firma pruža različite IT usluga – programiranje i testiranje web i mobilnih aplikacija, upravljanje projektima razvoja softvera, grafički dizajn i konsultantske usluge.

    „Učestvovanjem na višegodišnjim projektima izgradili smo našu poziciju u različitim granama, od medicine i farmacije, preko izdavačkih kuća, održavanja saobraćajne signalizacije na autoputevima, do sajtova za online prodaju knjiga. Naročito smo ponosni na naše projekte za Ministarstvo kulture, nauke i obrazovanja i Ministarstvo unutrašnjih poslova Holandije”, kaže Trusina i dodaje da su u februaru obeležili četiri godine poslovanja.

    „Za ove četiri godine postiglli smo mnogo, postali smo i zlatni partner Microsofta. Zadovoljan sam kojim putem NovaLite napreduje. Naš konstantan zadatak je unapređivanje znanja naših timova kako bismo povećali našu konkurentnost, učvršćivanje postojećih i uspostavljanje novih veza sa klijentima. Dugoročno, plan je da zaposlimo još oko dvadeset IT stručnjaka i  siguran sam da ćemo u tome i uspeti”, kaže direktor NovaLitea i zaključuje da budući da su dve holandske kompanije suosnivači NovaLitea, misli da su uspeli da povežu principe dobrog poslovanja iz Holandije i odlična tehnička znanja i iskustva tima iz Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE