Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Inovativni proizvodi stvaraju inovativne projekte

    Širom sveta Hunter Douglas pomaže da originalne ideje arhitekata i dizajnera postanu stvarnost. Zajedno sa njima, stvaraju najprepoznatljivije objekte savremene arhitekture i već 96 godina posvećeni su stvaranju inovativnih sistema i prozivoda. U Srbiji posluju od početka 2008. i kako kaže Milivoj Urukalo, generalni direktor kompanije u Srbiji, imali su mnogo više dobrih i vrlo dobrih godina, bez obzira na krizu. Jedan od razloga za uspešno poslovanje bio je i taj što su svoje proizvode plasirali širom sveta i to preko domaćih kompanija koje nastupaju na inostranim tržištima.

    „Kompanija Hunter Douglas radi na projektima i to je ono što nas izdvaja od drugih. Projektni pristup je dodatna vrednost koju nudimo klijentima. Trudimo se da ponudimo kompletna rešenja. Pa tako kada se radi o sistemima zaštite od sunca možemo da ponudimo rešenja u vidu samih žaluzina, ali i proizvode za automatizaciju istih”, objašnjava Urukalo. Upravo ovo ih čini jedinstvenim na našem tržištu.

    Hunter Douglas divizija arhitektonskih projekata suštinski se bavi rešenjima i sistemima koji se mogu podeliti u četiri grupe: pokrivači za prozore, sistemi zaštite od sunca, fasade i plafoni. Za nešto više od sedam godina poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori stali su iza brojnih projekata od kojih se posebno ističu Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, VIG Plaza i ceo Blok 11A naNovom Beogradu gde su ugrađeni automatizovani spoljašnji venecijaneri za zaštitu od sunca. Posebno se izdvaja i projekat Prirodnjačkog muzeja u Svilajncu gde je po prvi put u Srbiji ugrađena specijalna fasada u vidu arhitektonske terakote. Atlas Capital Centar u Podgorici, najveći poslovno-stambeni kompleks na Balkanu, obiluje specijalno proizvedenim rešenjima, pa čak i materijalima koje je Hunter Douglas posebno dizajnirao za ovaj objekat. Među brojnim rešenjima treba pomenuti i ona za objekte: Porsche Sever, Fiat Kragujevac, sedište Raiffeisen banke na Novom Beogradu, Grundfos fabriku.

    Kada se uporedi poslovanje u Srbiji i Holandiji, Urukalo smatra da ne postoje prevelike razlike. Osnovna se odnosi na razvijenost tržišta i konkurentnost. „U Holandiji su svi od najobičnijeg farmera do direktora najveće multinacionalne kompanije business oriented i čeznu za što više konkurencije kako bi unapredili svoje kompanije i poslovanje. Za njih tržište bez konkurencije i nije tržište“, kaže direktor Hunter Douglas-a u Srbiji i naglašava da se situacija polako menja i kod nas. Inače, kao dobar ’ventil’ za izlazak iz krize u Srbiji vidi ideju o državno-javnim partnerstvima.

    U narednom periodu Hunter Douglas će nastaviti da investira u istraživanje i razvoj novih tehnologija i proizvoda. Što se Srbije tiče cilj je, kako navodi Urukalo, da vrhunska rešenja plasiraju po što konkurentnijim cenama, za šta imaju podršku i centrale.

    Foto: Marko Rupena

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE