Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DRI podnela još devet prijava

    Državna revizorska institucija (DRI) danas je saopštila da je podnela još devet zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i jednu prijavu za privredni prestup i to protiv odgovornih lica u Opštini Bor, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, Kliničkom centru Kragujevac i Kliničkom centru Srbije.

    Prijave su podnete na osnovu rezultata reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2013. godinu.

    Državni revizori su ranije, zbog utvrđenih nepravilnosti poslovanja budžetskih korisnika u 2013. godini, podneli 204 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, 17 krivičnih prijava i 19 prijava za privredni prestup.

    DRI je u izveštaju o radu za 2014. godinu, koji je dostavila Skupštini Srbije, navela da je uradila 135 izveštaja o reviziji i to 128 izveštaja o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja, šest izveštaja po revizijama odazivnih izveštaja i jedan izveštaj o reviziji svrsishodnosti poslovanja.

    Tim izveštajima su obuhvaćeni javni rashodi i izdaci u ukupnom iznosu od 2.352 milijarde dinara.

    Za finansijske izveštaje izraženo je 128 mišljenja i to 19 pozitivnih, 107 mišljenja sa rezervom i dva uzdržavajuća mišljenja. Za pravilnost poslovanja izraženo je 128 mišljenja i to tri pozitivna, 120 mišljenje sa rezervom, dva uzdžavajuća i tri negativna mišljenja.

    DRI je nakon sprovednih kontrola dala 1.540 preporuka, a najveći broj se odnosi na rashode i izdatke.

    U 2014. godini DRI je za svoj rad potrošila oko 472 miliona dinara, odnosno 93,17 odsto sredstava odobrenih republičkim budžetom, a iz donacija iz tekuće i ranijih godina 2,3 miliona dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE