Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mahindra želi italijanskog dizajnera automobila

    Čuveni italijanski dizajnerski studio i dugogodišnji partner Ferrarija, ali i drugih proizvođača automobila, mogao bi da pređe u vlasništvo indijske Mahindra grupacije, prenosi Reuters.

    Mahindra je i ranije bila zainteresovana za preuzimanje studio Pininfarina, a ako se razgovori između dve kompanije, koji su u toku, okončaju dogovorom, indijska automobilska grupacija postaće većinski vlasnik Pininfarine.

    Dovođenjem kompanije sa ugledom i tradicijom koju Pininfarina donosi sa sobom, Mahindra bi ojačala svoju reputaciju i potencijal da ponudi modele i na zahtevnim svetskim tržištima.

    U tom cilju, Mahindra je 2014. godine pokazala interes da se preko partnerstva u konzorcijumu NEVS uključi u kontrolu brenda Saab, dok preko korejskog SsangYonga, koji je takođe u vlasništvu indijske grupacije želi da uđe na tržište SAD.

    Kompanije Pininfarina izašla je oslabljena iz najnovije ekonomske krize, pa je u poslednjih nekoliko godina morala da prepolovi broj zaposlenih.

    Pininfarina je osnovana 1930. od kada su, između ostalih, oblikovali automobile za FIAT, Alfa Romeo, Cadillac, Peugeot i Volvo. Ipak, najpoznatija saradnja je sa Ferrarijem, čiji brojni modeli od 1950-ih do danas nose znak Pininfarina. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE