Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Carinske zloupotrebe `teške` 17 miliona dinara

    U Sremskoj Mitrovici je privedeno pet carinika osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja kojom su oštetili budžet Srbije za više od 17 miliona dinara, saopštila je Uprava carina.

    Osumnjičeni su radili na carinskoj ispostavi Sremska Mitrovica u okviru carinarnice šabac i određen im je pritvor od 48 sati.

    Oni se sumnjiče da su tokom cele 2013. godine prekoračivali granice svojih ovlašćenja prilikom carinjenja uvezene kineske robe, tako što su, u dogovoru sa kineskim i srpskim državljanima, vlasnicima firmi koje se bave prodajom te robe, određivali i primenili nižu carinsku osnovicu za obračun dažbina.

    "Uprava carina neće dozvoliti da bilo ko od njenih službenika nesmetano nanosi štetu državnom budžetu zloupotrebljavajući ovlašćenja i zbog toga će, u saradnji sa policijom, nastaviti intenzivno da prikuplja podatke o radu svojih zaposlenih", ističe se u saopštenju Uprave carina.

    Ta služba je podsetila da građane mogu da anonimno prijave nepravilnosto u radi carinika na telefone 064/732 i 066/ 303-300, kao i na email adresu [email protected] na koju je 2014. godine stiglo 25 prijava.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE