Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Radovi na brzoj pruzi počinju na vreme`

    Studija izvodljivosti i idejni projekat za brzu prugu do Budimpešte biće pripremljeni na vreme, a izgradnja bi mogla početi još ove godine, izjavio je premijer Aleksandar Vučić u razgovoru s kineskim ambasadorom Li Manchangom.

    Vučić i Manchang konstatovali na sastanku u Beogradu da se političko prijateljstvo Srbije i Kine potvrđuje kroz sve intenzivniju ekonomsku saradnju, saopštila je Vlada Srbije.

    "Srbija će ove godine biti spremna za početak radova na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta, jer će studija izvodljivosti i idejni projekat biti pripremljeni na vreme", rekao je Vučić.

    Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je januara da će studija izvodljivosti s projektom za brzu prugu Beograd-Budimpešta biti urađena do juna, a da se početak radova očekuje u poslednjem kvartalu 2015. godine.

    Krajem prošle godine vlade Kine, Srbije, Mađarske i Makedonije potpisale su sporazum o modernizaciji železničkog saobraćaja, sa nemerom da se prvo izgradi brza pruga od Beograda do Budimpešte, a potom od Beograda ka Makedoniji i dalje ka Grčkoj.

    Premijer je pozvao kineske privrednike da i ubuduće učestvuju u gradnji puteva i pruga širom Srbije, a kineski ambasador je rekao da su kompanije iz Kine veoma zainteresovane za saradnju i investiranje.

    On je izdvojio primer kineske provincije Habei, čije je rukovodstvo, posle posete Beogradu, pokazalo interesovanje za učešće u realizaciji niza projekata u glavnom gradu i za potencijalna ulaganja u autoindustriju.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE