Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hakerisali međunarodne telefonske pozive

    Policija je uhapsila više osoba osumnjičenih za prevare uz pomoć računara u Beogradu i Gostivaru, tako što su preusmeravali međunarodne telefonske pozive, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

    Oni su preusmeravali međunarodni telefonski saobraćaj korišćenjem tehnologije "VOIP" na neregistrovanim pripejd telefonskim priključcima domaćih mobilnih operatera.

    U Srbiji je uhapšen državljanin Makedonije L.M. (35) zbog sumnje da je izvršio krivično delo računarske prevare, dok je u Makedoniji nađeno više od 40.000 SIM-kartica mobilnih operatera iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Albanije, i Bosne i Hercegovine.

    U iznajmljenom stanu u Beogradu u kojem su neprijavljeno boravili makedonski državljani, nađena su četiri servera preko kojih se komuniciralo sa uređajima u Gostivaru.

    Kako je saopštio MUP, međunarodna telefonska veza je tako zaobilazila legalne međunarodne rute i evidentirala se kao nacionalna veza. Osumnjičeni su zarađivali od nanošenja štete telekomunikacionim operaterima.

    Tokom akcije zaplenjena je i velika količina računarske i telekomunikacione opreme, piše u saopštenju. Osumnjičeni su otkriveni u u zajedničkoj akciji Ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Makedonije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE