Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tender za nabavku brojila produžen do 1. aprila

    Tender Elektroprivrede Srbije za nabavku sistema i brojila sa daljinskim očitavanjem, produžen je do 1. aprila, objavljeno je na sajtu finansijera te nabavke, Evropske banke za obnovu i razvoj.

    Tender je trebalo da bude zatvoren danas, 18. marta, a ovo je drugo produženje tendera koji je raspisan 15. decembra prošle godine i koji se sprovodi po pravilima EBRD.

    EBRD i Evropska investiciona banka odobrile su EPS zajmove od po 40 miliona evra za realizaciju projekta za nabavku informatičke i merne infrastrukture.

    Pored pametnih brojila nabavka uključuje i isporuku hardvera i softvera, uređaja za komunikacije, aplikacija i pružanje usluga za integraciju sistema i obuku.

    Prema ranijim informacijama iz EPS, planirana je nabavka oko 250.000 brojila za domaćinstva i 7.000 mernih sistema za velike potrošače.

    Direktor EPS Aleksandar Obradović rekao je prošle sedmice da domaći proizvođači nisu diskvalifikovani tenderskim odredbama i dodao da su od 38 kompanija koje su otkupile tendersku dokumentaciju 20 domaće firme. U Srbiji postoji oko 3,5 miliona brojila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE