Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sve popularnije krstarenje evropskim rekama

    Evropsko tržište krstarenja prošle godine je imalo 6,39 miliona dostiju, upkros teškom ekonomskom stanju, saopštilo je Međunarodno udruženje turističkih kompanija za krstarenje.

    Broj turista na evropskim krstarenjima povećao se za 0,5 odsto. "To možda izgleda kao mali porast, ali ako se uzme u obzir nepovoljna privredna klima u Evropi, možemo reči da je to izvanredni rezultat koji jača našu delatnost", kažu u evropskom odseku udruženja.

    Prema tvrdnjama udruženja, od početka svetske ekonomske krize 2008. godine, evropsko tržište krstarenja je poraslo za 44 odsto. Nemačka je prošle godine postala vodeća sa sa 1,77 miliona putnika krstarenjima, dok je Francuska tek četvrta s porastom od 13,7 odsto.

    "Promenio se imidž krstarenja koji je do sada imao konotaciju elite ili putovanja za bogataše. Danas je ponuda popularizovana i krstarenje je otvoreno svima, bez obiza da li je u pitanju par, porodica ili čak predstavnici različitih generacija – od pradede do praunuka", kažu u francuskom delu udruženja.

    Ove godine očekuje se porast tog vida turizma, zahvaljujući povećanju kapaciteta brodova u Francuskoj, dodaju iz tog udruženja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE