Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS: Domaći proizvođači mogu da učestvuju na tenderu

    Elektroprivreda Srbije (EPS) negirala je danas navode Udruženja domaćih proizvođača uređaja za merenje struje da su domaći proizvođači onemogućeni da učestvuju na tenderu za nabavku "električnih pametnih brojila".

    Iz EPS-a ističu da nisu menjali uslove tendera za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija, koji obuhvata i nabavku "pametnih strujomera".

    "Tokom tenderske procedure nije bilo promene uslova tendera, već je dva puta produžavan rok, sada je rok za dostavu ponuda 1. april, i umanjeno je potrebno iskustvo u proizvodnji brojila sa pet na četiri godine, a sve promene su urađene da bi se izašlo u susret baš domaćim proizvođačima. Ove tri izmene odobrene su po proceduri EBRD", navodu se u saopštenju.

    Projekat "EPS Metering" čiji je deo i ta nabavka, finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB).

    Uz odobrenje Vlade Srbije i EBRD, tender je objavljen 15. Decembra 2014. godine i svu dokumentaciju, procedure, postupke i odgovore na pitanja nadgleda i odobrava ta banka, a tenderski postupak se sprovodi po pravilima EBRD.

    EPS je navela da je tendersku dokumentaciju otkupilo 38 firmi, od čega 20 domaćih, a da Udruženje domaćih proizvođača koje istupa u medijima, nije pravno lice koje je otkupilo dokumentaciju.

    Obradović:EPS nije menjao uslove tendera za nabavku brojila

    Elektroprivreda (EPS) nije menjala uslove tendera za nabavku pametnih električnih brojila i domaći proizvođači nisu diskvalifikovani tenderskim odredbama, izjavio je danas direktor EPS-a Aleksandar Obradović.

    "Možda je neko navikao da prodaje brojila EPS-u na neki drugi način. Od kako sam ja postao direktor EPS-a uvek će se sve raditi transparentno i na tenderima", kazao je Obradović novinarima u pauzi
    Poslovnog foruma Srbije i Češke u Privrednoj komori Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE