Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusi hoće srpsku hranu

    Ruski distributeri pokazali su veliko interesovanje za saradnju sa srpskim poljoprivredno-prehrambenim kompanijama koje su učestvovale na međunarodnom sajmu Prodexpo u Moskvi, saopštila je Privredna komora Srbije.

    Kako se ističe, ruski kupci su posebno zainteresovani za program smrznutog voća i povrća. Na nacionalnom štandu PKS, precizira se, obavljeno je niz konkretnih razgovora predstavnika srpskih firmi sa ruskim partnerima koji mogu da obezbede lakši plasman proizvoda iz Srbije na rusko tržište.

    Na sajmu u Moskvi, koji se održava od 9. do 13. februara, proizvodni program predstavlja 41 srpska kompanija poljoprivredno-prehrambenog sektora.

    Prepma podacima PKS, izvoz srpskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na tržište Ruske Federacije u prošloj godini povećan je u odnosu na 2013. za 66,7 odsto, odnosno na 307 miliona dolara.

    Dodaje se da su predstavnici srpskih kompanija zadovoljni interesovanjem ruskih kupaca i distributera, ostvarenim kontaktima sa potencijalnim poslovnim partnerima.

    Jedan od vodećih srpskih proizvođača konditorskih proizvoda, Pionir iz Subotice, zadovoljan je pregovorima sa velikim ruskim trgovinskim lancima, među kojima je i Špar.

    "Iznenadilo nas je što su se na sajmu pojavili distributeri iz Belorusije, Mongolije i Azerbejdžana, zainteresovani za naš program i očekujemo da ćemo imati nekoliko novih zanimljivih ugovora koji će doprineti povećanju prodaje", kaže referent izvoza Pionira Helena Knežević.

    Nastup firmi iz Srbije organizovala je PKS u saradnji sa Ministarstvom privrede i Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA). 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE