Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EBRD investira u Crnu Goru 100 miliona evra

    Evropska banka za obnovu i razvoj najavila je da će 2015. godne u Crnoj Gori investirati 100 miliona evra.

    Predstavnik EBRD Peter Sanfey je na predstavljanju Izveštaja o tranziciji rekao da je EBRD do sada uložila više od 400 miliona evra u Crnu Goru.

    "Naše investicije su bile u oblasti energetike, turizma, trgovine i maloprodaje. želimo da ojačamo konkurentnost, da pomognemo proizvođačima da dostignu evropski standard", rekao je Sanfey.

    EBRD je ocenila i da će stopa rasta bruto domaćeg proizvoda Crne Gore u ovoj godini biti tri odsto zahvaljujući početku izgradnje auto-puta i stranim investicijima u turističke projekte.

    Šef kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori Giulio Moreno istakao je da očekuje veći priliv stranih direktnih investicija u Crnoj Gori. On je rekao i da crnogorska vlast mora da se pozabavi problemom nenaplativih kredita.

    On je najavio da će se EBRD uključiti u projekat izgradnje vjetroelektrane na Krnovu kod Nikšića i finansiraće rekonstrukciju zgrade aerodroma u Tivtu.

    Moreno je rekao i da bi za par mjeseci trebalo da bude raspisan tender za gradnju žičare od Lovćena do Kotora, a EBRD će aktivno učestvovati u dve privatizacije, Instituta Igalo i Jadranskog brodogradilišta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE