Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Baudon: Tražimo nove mogućnosti za ulaganja u Srbiju

    Investicioni fond Mid Europa partners, koji je za 575 miliona evra kupio Danube Foods grupu, vlasnika srpskih kompanija Imlek, Bambi, Knjaz Miloš i Mlekara Subotica, najavio je da traži nove mogućnosti za ulaganje u Srbiji.

    "U Srbiji smo aktivni već godinama i nastavićemo da tražimo nove prilike za investicije. Verujemo da postoji više atraktivnih prilka za ulaganje u Srbiju", rekao je za Blic osnivač i predsednik Mid Europa partnersa Thierry Baudon.

    On je naglasio i da postoje mogućnosti da se Imlek, Bambi i Knjaz Miloš prošire kroz akvizicije u drugim zemljama regiona, navodeći da je Mid Europa partners dokazao na primeru ulaganja u kompaniju SBB da uspešne srpske kompanije imaju potencijal da postanu regionalni lideri.

    Baudon je precizirao i da će menadžmentu srpskih kompanija pomoći da uvećaju svoj izvoz na druga tržišta u regionu gde su njihovi brendovi poznati.

    "Planirano je da se proširimo putem selektivnih akvizicija firmi koje se uklapaju u strategiju članica grupe i time im dodatno pomognemo da da dodatno uvećaju svoje regionalno prisustvo", kazao je on i dodao da je planirano i proširenje proizvodnih kapaciteta svih članica Danube Foods grupe u Srbiji.

    Baudon je ocenio da srpska ekonomija ima potencijal da ubrzano raste i dostigne standard razvijenih zemalja centralne i istočne Evrope.

    "Sektor proizvodnje i prerade hrane može da bude ključni motor tog razvoja", kazao je Baudon za Blic.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE