Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    CG: Zbog autoputa taksa na gorivo

    U cilju finansiranja izgradnje prioritetne deonice autoputa Bar-Boljare, Vlada Crne Gore će uvesti namensku taksu na maloprodajnu cenu goriva u visini od 0,05 evra po litru.

    Uvođenje takse deo je ekonomskih reformi države u periodu od 2015. do 2017. godine, koje su usvojene na prošloj sednici Vlade, a njome će, prema zvaničnim procenama, budžetski prihodi biti povećani za devet miliona evra, pišu Dnevne novine.

    Naplati takse, koja bi trebalo da počne čim krenu prvi radovi na izgradnji deonice Smokovac-Mateševo, prethodiće izmena Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cena naftnih derivata.

    Pored uvođenja takse na gorivo, Vlada će zbog otplate duga za izgradnju prioritetne deonice auto-puta tokom ove godine povećati akcize na alkohol, gazirana pića, duvan i duvanske proizvode, a budžetski prihodi biće uvećani i novim porezima na kafu i dobitke od igara na sreću.

    Povećanje akciza i izmena potrebnih zakona uslediće u drugoj polovini ove godine, a u Ministarstvu finansija nisu želeli da saopšte koliko će tačno poskupeti akcizni proizvodi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE