Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Ponuda Mid Europa Partners bila je najbolja`

    Za Danube Foods grupu, u čijem vlasništvu su srpske kompanije Imlek, Mlekara Subotica, Bambi i Knjaz Miloš, bilo je više zainteresovanih kupaca, ali je ponuda o preuzimanju investicionog fonda Mid Europa partners bila najbolja, izjavila je danas direktorka korporativnih poslova Danube Foods grupe Svetlana Glumac.

    " Danube Foods grupa je poslednjih nekoliko godina pokušavala da nađe najboljeg partnera da investira u četiri kompanije u Srbiji, kao i tri kompanije u Crnoj Gori, Makedoniji i Republici Srpskoj, za šta su najviše interesovanja pokazali veliki investicioni fondovi, a najbolju ponudu je dala Mid Europa", kazala je ona agenciji Beta.

    Prema njenim rečima, Srbija je u Mid Europi dobila odličnog investitora, koji ukazuje da zemlja ide u pravom smeru.

    Glumac je kazala da će odluka o eventualnom ponovnom ulaganju na tržište Srbije, novca koji je dobijen transakcijom, zavisiti od strateških odluka vlasnika Danube Foods grupe.

    Investicioni fond Mid Europa partners saopštio je juče da je potpisao sporazum o preuzimanju Danube Foods grupe.

    Finansijski podaci transakcije nisu saopšteni, a zaključivanje transakcije se očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora.

    Deo transakcije u kojoj je bišvi vlasnik kablovskog operatera SBB dogovorio preuzimanje vlasnika Danube Foods Group i Clates Holding, su i mlekare u vlasništvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

    Sa više od 400 miliona evra ukupnog prometa u 2014. godini, Danube Foods grupa grupa predstavlja srpskog i regionalnog lidera na tržištima mleka i mlečnih proizvoda, konditorskih artikala, kao i mineralne vode i energetskih pića. Grupa izvozi svoje proizvode i na tržišta zapadne Evrope.

    Mid Europa partners je investicioni fond fokusiran na centralnu Evropu i Tursku, sa sedištem u Londonu i predstavništvima u Budimpešti, Istanbulu i Varšavi.

    Od svog osnivanja 1999. godine, Mid Europa partners je rukovodio ukupnim kapitalom od 4,2 milijarde evra.

    Fond je poznat u Srbiji i regionu po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera, SBB-Telemach grupe, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts (KKR).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE