Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Agenti za nekretnine na stručnom ispitu

    Registar posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti biće gotov i u funkciji do početka maja, kako je to i zakonom predviđeno, najavljeno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

    Prolaznost kandidata koji polažu stručni ispit za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti je zadovoljavajuća, rekao je savetnik u Ministarstvu željko Stojanović, precizirajući da je od 702 kandidata koji su polagali u prvom ispitnom roku, njih 483 položilo.

    Stojanović, koji je i predsednik ispitne komisije kazao je, na sednici Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Privredne komore Srbije, da će se sa ispitima u drugom ispitnom roku početi 9. februara.

    U saopštenju PKS se navodi da je na sastanku Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti rečeno i da primena Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti i usvojena podzakonska akta, već daju rezultate na samom tržištu.

    Dodaje se da je načelnik Odeljenja za opšti nadzor Sektora tržišne inspekcije Goran Macura na sastanku kazao da je kontrola 200 firmi za posredovanje u prometu i zakup nekretnina, sprovedena u poslednja tri meseca 2014, rezultirala pokretanjem 15 prijava i da su najčešće uočeni prekršaji bili rad bez potpisanih ugovora sa prodavcima.

    On je kazao i da je kontrola pokazala da određene agencije nemaju adekvatan prostor za rad i da neki nisu registrovani kao agencije za posredovanje u prometu nepokretnostima, što je propisano Zakonom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE