Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić ima plan za 5.000 radnika

    Ministar privrede Željko Sertić kaže da se Srbija suočava sa manjkom kvalifikovanih radnika, tako da će radnici zaposleni u preduzećima u kojima je predviđeno pokretanje stečaja, biti prebačeni u druge firme.

    Sertić je gostujući na RTS rekao da su na spisak od 188 preduzeća, obuhvaćenih Akcionim planom Vlade, stavljena samo ona koja nisu imala nikakvu šansu, i da je u njima radilo oko 5.000 ljudi.

    Ministar je dodao da u 76 preduzeća nije bilo zaposlenih radnika, a da u 50 radi manje od pet ljudi. Prema njegovim rečima, sa sindikatima je dogovoreno kako da se očuvaju osnovna socijalna prava radnika u tim firmama – svakom radniku će biti ponuđen socijalni program, definisan planom.

    Među tim preduzećima su Kula trans, Autosaobraćaj, Ei Niš, Zorka holding, rekao je Sertić. Proces privatizacije upravo kreće i teško je pretpostaviti šta će se događati, rekao je Sertić i dodao da je važno da se svaka privatizacija obavi kako treba.

    Upitan da prokomentariše razgovore sa Esmarkom o preuzimanju smederevske Železare, Sertić je rekao da su oni postali naporni samim tim što su počeli, i da očekuje da će za građne imati dobre vesti za 10 do 15 dana.

    Na pitanje o kreditu Svetske banke od 200 miliona evra, Sertić je rekao da će se Srbija držati dogovora, jer joj je u interesu da dobije taj kredit.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE