Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stečaj za 188 firmi

  Vlada Srbije usvojila je Akcioni plan prema kojem će se pokretanjem stečaja okončati postupak privatizacije u 188 preduzeća u Srbiji.

  Reč je o preduzećima u kojima nema proizvodnje, niti zainteresovanosti potencijalnih investitora, kao i preduzeća u kojima je poslovanje neodrživo.

  Vlada je naložila Ministarstvu finansija – Poreskoj upravi i Fondu za razvoj Republike Srbije da pokrenu postupak stečaja u ovim preduzećima, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

  U 76 preduzeća nema zaposlenih radnika, a u 50 preduzeća ima manje od pet zaposlenih. U svim preduzećima će biti sprovedeni socijalni programi.

  Na sednici Vlade doneta je i Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se, do 31. jula ove godine, maksimalna maloprodajna cena vekne hleba ograničava na 46 dinara.

  Vlada je usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o hemikalijama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o biocidnim proizvodima, kao i Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE