Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gorbachev: Hladni rat je već objavljen

    Poslednji lider Sovjetskog Saveza Mikhail Gorbachev izjavio je danas da je između Rusa i Amerikanaca objavljen "novi Hladni rat", koji bi mogao bi preraste i u oružani konflikt.

    "Stalno slušamo o sankcijama Amerike i EU protiv Rusije. Jesu li oni izgubili glavu? Amerika se izgubila u dubinama džungle, i vuče nas za sobom", rekao je Gorbachev Interfaksu.

    "Da budemo iskreni, SAD nas uvlače u novi Hladni rat, otvoreno pokušavajući da slede svoju genijalnu ideju da uvek moraju da trijumfuju", dodao je bivši lider Sovjetskog Saveza.

    On je upitao i "gde će to sve voditi?".

    "Hladni rat je već objavljen. I potom? Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da se Hladni rat neće pretvoriti u pravi rat. Bojim se oni žele da rizikuju", kazao je u intervjuu ruskoj agenciji govoreći o ukrajinskoj krizi.

    Vašington je juče zapretio Moskvi uvođenjem novih sankcija i upozoravajući je da će one postajati samo oštrije ukoliko Moskva ne prestane da podržava proruske separatiste u Ukrajini.

    Ministri EU danas u Briselu na vanredom sastanku razmatraju zaoštravanje politike prema Rusiji, posle jačanja sukoba na istoku Ukrajine.

    Foto: Beta/AP/dpa

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE