DRI podnela 15 krivičnih prijava za nepravilnosti u 2013.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  DRI podnela 15 krivičnih prijava za nepravilnosti u 2013.

  Državna revizorska institucija (DRI) Srbije podnela je do sada 131 zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, 14 prijava za privredni prestup i 15 krivičnih prijava protiv ogovornih lica za nepravilnosti utvrđene kontrolom poslovanja budžetskih korisnika u 2013. godini, rečeno je danas Beti u DRI.

  Pravni timovi DRI nastavljaju da razmatraju i analiziraju izveštaje o obavljenim revizija, nakon čega će odlučivati o podnošenju novih prijava nadležnim organima.

  U 2014. godini DRI je uradila 134 revizije koje su obuhvatile 20 direktnih i indirektnih budžetskih korisnika, 76 lokalnih samouprava, 13 organizacija obaveznog socijalnog osiguranja i 21 javno preduzeće.

  Urađene su i revizije poslovanja Narodne banke Srbije, javnog duga Srbije, Državne lutrije Srbije i Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

  Državni revizori su utvrdili nepravilnosti u popisu imovine i obaveza u vrednosti 16 milijardi dinara, u isplati zarada i drugih naknada u iznosu od 1,2 milijarde, kao i u svakoj drugoj proveravanoj javnoj nabavci.

  DRI je zbog utvrđenih nepravilnosti poslovanja budžetskih korisnika u 2012. godini podnela 51 krivičnu prijavu.

  Posle revizije svrsishodnosti upravljanja službenim vozilima direktnih korisnika budžeta, o čemu je izveštaj objavljen prošle godine, DRI je podnela jednu krivičnu prijavu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE