Uhapšen direktor rudnika Resavica

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uhapšen direktor rudnika Resavica

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je u utorak da je u nekoliko odvojenih akcija širom Srbije uhapšeno više osoba, pripadnika različitih političkih opcija, zbog zloupotrebe službenog položaja ili primanja mita.

  "Uhapšen je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i generalni direktor javnog preduzeća Podzemna eksploatacija rudnika Resavica Vladan Milošević. Pored njega uhapsena je i jedna osoba iz Beograda a oni su osumnjičeni za primanje i davanje mita", rekao je ministar na konferenciji za novinare u Beogradu.

  Prema rečima Stefanovića, MUP je pratio primopredaju obeleženih novčanice u tom slučaju a na ime provizije i mita, Milošević je uzeo 1.680.000 dinara i u tom iznosu oštetio "Resavicu".

  "Uhapšen je i član Predsedništva Demokratske stranke i nekadašnji predsednik opštine Novi Bečcej Milivoje Vrebalov kao i Igor Reba, Zoran Janković i Stojan Subotić, koji su osumnjičeni da opština Bečej nije izvršila radove na objektu namenjenom deci sa posebnim potrebama", kazao je ministar.

  Policija je uhapsila i bivšeg direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčila Milojevića zbog sumnje da je zlopuotrebio službeni položaj čime je Fond na čijem je čelu oštetio za 30 miliona dinara.

  U Nišu su uhapšeni bivši direktor Privrednog društva "Jugoistok" i predsednik okružnog odbora Socijalističke partije Srbije Igor Novaković, Predrag Stojiljković, Bratislav Stojiljković, Miroslav Stamenković, Nikola Jovanović i Predrag Vlajković zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službenih isprava.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE