Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Konkurs za direktora RTS-a za dve nedelje

    Konkurs za izbor generalnog direktora Radio televizije Srbije biće raspisan za dve nedelje, odlučeno je na sednici Upravnog odbora RTS-a.

    Predsednik Upravnog odbora RTS-a Slobodan Marković rekao je da je na sednici Upravnog odobra doneta odluka da se 10. februara ove godine raspiše konkurs za izbor generalnog direktora RTS-a.

    Ko je novi direktor javnog servisa trebalo bi da bude poznato do kraja februara.

    UO je 30. decembra doneo pravilnik koji detaljnije određuje uslove za izbor generalnog direktora. Novina je da će ovog puta kandidati morati da imaju završen fakultet.

    Konkurs će trajati 15 dana, a moći će da se prijave oni koji imaju fakultetsko obrazovanje, 10 godina iskustva na rukovodećim poslovima, koji su ugledni stručnjaci u svetu medija i nemaju partijsku knjižicu.

    Nakon što obave razgovor sa svim kandidatima, članovi UO na zatvorenoj sednici javno glasaju.  Kao kandidati za direktora RTS-a u javnosti su spominjani Goran Karadžić, predsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (RTEM), Veran Matić, glavni urednik Informativnog programa B92 i Milomir Marić, autor emisije "Ćirilica" na "Happy TV". Matić, međutim, ne ispunjava uslove, jer nema završen fakultet.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE