Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mustafa svojata Trepču i optužuje Vučića

  Sva društvena preduzeća su naša, kaže premijer Kosova Isa Mustafa, koji preko Facebooka optužuje premijera Srbije Aleksandra Vučića da ekonomsku krizu preko pitanja Trepče, pokušava da prebaci i na Kosovo.

  "Vučić može da kaže da su sva društvena preduzeća njegova da bi obmanuo srpskog građanina, ali mi znamo da su sva naša i ne treba niko da se brine."

  Nikome ne treba da dobije odobrenje da bi ušao u svoje vlasništvo, ali Vučiću je potrebna dozvola da bi ušao u bilo koji deo Kosova, jer smo mi gospodari svoje zemlje i ne pregovaramo ni sa kim o vlasništvu naše zemlje, naveo je Mustafa na Facebooku.

  "Mi treba da rešimo naše probleme bez uslovljavanja i ne sa populističkom politikom, jer ova zemlja treba da se stabilizuje i svi mi treba da budemo odgovorni za njenu stabilizaciju", napisao je kosovski premijer.

  Mustafa je naveo da su kosovska vlada i skupština "institucije koje su odgovorne da donesu sve odluke i mere za dobrobit kombinata Trepča i budućnosti zemlje".

  Mediji prenose da je oko 250 rudara Trepče zaposlenih u pogonima na jugu Kosovske Mitrovice, kojima upravljaju Albanci, stupilo u štrajk.

  Oni zahtevaju da im se kaže kakva će biti budućnost te firme, kao i da im se objasni zašto su vlasti u Prištini "zamrzle" odluku o njenom pretvaranju u javno preduzeće

  Foto: Beta/Zajmi Besevic

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE