Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NBS: Sa bankarima sledeće nedelje

  Narodna banka Srbije planira da sledeće nedelje organizuje sastanke sa bankarima i udruženjima građana povodom problema u otplati kredita indeksiranih u francima.

  Upravni odbor Udruženja banaka Srbije će na sastanku u petak, 23. januara, razmotriti predloge za olakšavanje otplate kredita vezanih za švajcarsku valutu koja je naglo ojačala posle prošlonedeljnog ukidanja pariteta franka prema evru.

  NBS će do tada prikupiti dodatne informacije banaka o obimu i strukturi kredita u švajcarskim francima, i o proceni očekivanih efekata jačanja franka na otplatu stambenih kredita indeksiranih u toj valuti.

  "U ovom trenutku mnogo je važnije prikupiti relevantne činjenice i argumente za detaljnu i adekvatnu diskusiju na ovu temu, od ishitrenih kontakata koji, osim ispunjavanja forme, ne doprinose efikasnom raspletu situacije", naveli su u NBS.

  Po podacima NBS, ukupni krediti privredi i stanovništvu vezani za franak iznose oko 1,1 milijrade franaka, od čega se najveći deo – oko milijarde franaka, odnosi na stanovništvo.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE