Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Generali finlizirao akviziciju celokupnog vlasništva u GPH

    Generali je dostigao 100 odsto udela u kompaniji Generali PPF Holding B.V. (GPH), kupovinom preostalog manjinskog udela od 24 odsto akcija u vlasništvu PPF Grupe, a na osnovu sporazumima potpisanog 8. januara 2013. godine. Uz akviziciju celokuponog vlasništva u GPH-u, holding kompanija koja posluje u centralnoj i istočnoj Evropi promenila je svoje ime u Generali CEE Holding B.V.

    „Ovo je finalni korak u ovoj bitnoj transakciji za Grupu. Celokupno vlasništvo u Generali CEE Holdingu BV konačno nam daje priliku da u potpunosti iskoristimo našu investiciju i da ubrzamo tempo kojim razvijamo i poboljšavamo našu konkurentnost u regionu. Centralna i istočna Evropa (CIE) je jedno od naših ključnih tržišta u Evropi, sa jasnim izgledom za rast, kao i tržište gde naša Grupa već ima status neprikosnovenog lidera po pitanju profitabilnosti,“ istakao je Mario Greko, generalni direktor Generali Grupe.

    Zajednička kompanija Generali PPF Holding osnovana je 2008. godine spajanjem poslovanja obe grupe u centralnoj i istočnoj Evropi čime je stvoren jedan od vodećih osiguravača u regionu. Nakon odluke da se raskine partnerstvo, objavljene u januaru 2013. godine, i akvizicije prve tranše GPH akcija (25%) u martu iste godine, Generali je dostigao udeo od 76% u GPH-u i potpunu kontrolu nad upravljanjem u kompaniji. Danas, uz otkup manjinskog udela i posledične akvizicije celokupnog vlasništva u kompaniji, partnerstvo sa PPF Grupom konačno se završava.

    Akvizicija ostatka akcija GPH-a finalizirana je prema uslovima prethodno najavljenim na tržištu, po konačnoj ceni od 1.245,5 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE