Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    CIP projektuje deo pruge do Budimpešte

    Saobraćajni institut CIP ima rok do 15. aprila da završi predstudiju izvodljivosti za modernizaciju srpske deonice pruge Beograd – Budimpešta.

    Do tada i mađarska strana treba da završi svoj deo posla, a nakon toga dokumenta se predaju nadležnoj kineskoj kompaniji na razmatranje i sugestije, pišu Novosti.

    Kompletna studija izvodljivosti za modernizaciju pruge, koja će povezati srpsku i mađarsku prestonicu, mora da bude završena do 30. juna.

    Radovi počinju do kraja godine, a dvokolosečna pruga za brzine od 200 kilometara na sat mora da bude završena za 24 meseca.

    Ovo su rokovi predviđeni trilateralnim planom saradnje između Srbije, Mađarske i Kine, koji je potpisan u sredu u Vladi Srbije između predstavnika Srbije, Mađarske i Kine.

    Kada bude završena studija izvodljivosti biće poznata vrednost radova na obnovi postojećeg i izgradnji drugog koloseka u dužini od 350 kilometara, od kojih je 184 kilometra na teritoriji Srbije.

    Kako su potpisnici ovog plana izjavili, nakon studije izvodljivosti biće poznat i način finansiranja, a kineska strana spremna je da finansira do 85 odsto vrednosti posla.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE