Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Advokati `pobedili` notare?

    Stručni timovi Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije dogovorili su izmene Zakona o javnom beležništvu i pratećeg seta zakona, što je jedan od zahteva srpske advokature za prekid protesta započetog u septembru.

    Članovi stručnih timova su, nakon sastanka koji je trajao tri sata, potpisali sporazum o izmenama spornih propisa koji će u subotu razmatrati Upravni odbor AKS.

    Sporazum predviđa da stručni tim predloži organima AKS da se prekine obustava rada, kao i da izmene propisa budu upućene po hitnom postupku u Skupštinu na usvajanje. Odluku o tome da li se nastavlja ili prekida obustava rada doneće Skupština AKS u subotu.

    Srpski parlament bi mogao da zaseda u drugoj polovini januara i to vanredno, pošto mu Vlada dostavi predlog izmena i dopuna zakona.

    Član stručnog tima AKS Jasmina Milutinović rekla je da bi advokati mogli da počnu da rade najranije 18. januara ali da će o tome odlučiti Skupština AKS.

    Pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović rekao je da "garantuje" da će predviđene izmene propisa biti u Parlamentu do kraja meseca i apelovao da se štrajk prekine i pre njihovog usvajanja.

    Advokati u celoj Srbiji počeli su protest sa obustavom rada 17. seprembra prošle godine tražeći izmene propisa o javnom beležništvu, regulisanje paušalnog oporezivanja i smenu ministra pravde.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE