Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Split naredna kineska `stanica`

    Split je kandidat za domaćina privrednog skupa ekonomista i političara Jugoistočne Evrope, Kine i nekoliko zemalja Evropske unije koji će se održati u martu iduće godine.

    Glavni organizator konferencije je britanski magazin Economist, a medijski sponzor je CNN. Vođa projekta Nektaria Pasarivakis već je obavila preliminarni razgovor sa zamenikom gradonačelnika Splita Goranom Kovačevićem u vezi sa mogućim domaćinsvom tog grada.

    "Voleli bismo da naš grad postane i ostane domaćin ovog skupa i idućih godina", rekao je Kovačević i istakao da je reč o jednoj od najvećih konferencija takvog tipa u Evropi koja će okupiti oko 400 učesnika, ekonomista i državnika.

    On je posebno istakao da je Splićanima drago što je njihov grad "prepoznat kao mogući domaćin ovako značajnih skupova, jer to donosi značajne rezultate u ekonomskom, turističkom i reklamnom pogledu".

    U slučaju da Split bude domaćin, hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova trebalo bi da bude suorganizator te manifestacije, a pregovori o domaćinu skupa nastaviće se krajem januara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE