Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Put do dobrog zdravlja

    Zaposleni više praktično ne koriste bolovanje, niti imaju vremena za neke dugotrajne preglede, započinje razgovor za BIZLife direktor Doma zdravlja Jedro, dr Saša Božović, infektolog i dodaje da se svakodnevno susreću sa pacijentima koji priznaju da se bave stresnim poslom, a vrlo često su u deficitu sa vremenom, što pojačava potrebu za prevencijom.

    Preventivni pregledi su od velike važnosti, jer se simptomi određene bolesti ne manifestuju uvek. „Pacijent ne mora da ima nikakve simptome i zato je važno da današnji radni svet svoje zdravlje drži pod visoko stručnim nadzorom, ističe dr Božović. Stoga je Jedro posebno usmereno na ovu vrstu pacijenata, pri čemu se programi za pojedince, one koji žele sami da se leče privatno i kompanije koja imaju slične zahteve, razlikuju.

    Među pažljivo kreiranim uslugama koje Jedro pruža, ističu se one namenjene menadžerima svih nivoa i profila, ljudima koji se bave rizičnim poslom ili radom u specijalnim uslovima. „Za pacijente smo formirali redovne sistematske preglede, tako da ne moraju da razmišljaju o tome kada i kako treba da provere svoje zdravstveno stanje, a za ostale potrebe dostupni su svi neophodni specijalistički pregledi i dijagnostičke procedure, za kojima savremeni čovek ima potrebu.“

    Pacijenti DZ Jedro žele da prate svetske trendove u svemu pa i u zdravstvu. Stoga menadžment ovog doma zdravlja kontinuirano razvija posebne programe namenjene najčešćim obolenjima, kojima pristupa savremeno i holistički, ali i nekim specifičnim obolenjima koja se danas sve češće javljaju baš kod pomenute grupacije.

    Iz iskustva mogu reći da je neophodno svakoj osobi pristupiti posebno i sa pažnjom, jer se bolest manifestuje tamo gde je svakome od nas slaba tačka. To znamo nakon uzimanja kompletne anamneze i određivanja mentalnog sklopa ličnosti“, zaključuje dr Božović, uz isticanje veoma razvijenog psihološkog programa za zaposlene, budući da je stručna pomoć psihologa danas gotovo svima preko potrebna.

    Pored toga potrebno je režim ishrane i stil života uskladiti sa poslom i slobodnim vremenom  korisnika. Konačno, mnogim zaposlenima veoma često je potrebno da posle svih definisanih pregleda bude pružena i usluga fizikalne medicine. Zato su u DZ Jedro posebnu pažnju posvetili razvijanju ove vrste programa.

    DZ Jedro je članica privatne platforme MEDIGROUP. Osim što pruža primarnu savremenu i potpunu negu i zaštitu klijenata, ima i mogućnost upućivanja u Opštu bolnicu Medigroup na dalju dijagnostičku procenu i bolničko lečenje kako u internističkim, tako i u hirurškim granama medicine.

    Vrata otvorena za sve građane

    „Zaposlene majke danas žele uspešnu karijeru, ali i da posvete pažnju svojoj deci, što ih često iscrpljuje pa im je potrebna stručna i kvalitetna zdravstvena podrška. Deca koja nedovoljno vremena provode sa roditeljima, osetljivog su zdravlja. Zato imamo razvijenu i pedijatarsku službu, koja pored pregleda pedijatra pruža i usluge logopeda, defektologa i dečje fizikalne medicine.

    Preduzetnici srednje i starije generacije, kao i penzioneri koji su imali radno intenzivnu karijeru imaju posebne zahteve zbog čega im se mora posebno i pristupiti. Konačno, samozaposleni ljudi i samostalni autori danas veoma teško izlaze na kraj sa izazovima poslovnog okruženja i uslovima za rad i traže posebnu zdravstvenu negu.“

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE