Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Marija Grahovac: Umetnica koja stvara jedinstveno i neponovljivo

    Mlada dizajnerka, Marija Grahovac, iako je oduvek sanjala da kreira, svoje snove počela je da ostvaruje nakon završenog mastera na Fakultetu organizacionih nauka. Samouka umetnica nosila je u sebi jedan neophodan ’začin’ kako bi se upustila u svet mode, izradu originalnih odevnih komada i pokretanje održivog biznisa na domaćem tržištu – imala je hrabrost.

    Hrabrost koja najbolje opisuje Marijin put do proboja i uspeha, ujedno je i naziv njenog modnog brenda – COURAGE. ’Hrabrost kao snaga na putu do ostvarenja sopstevnih ciljeva u kombinaciji sa čvrstim i istrajnim stavom su must have svake sezone. Volim kad moda prekoračuje granice  i ruši tabue, kao što verujem da pokazuje i stav koji je osnova svakog stila.' – ovako naša sagovornica objašnjava hrabrost i svoj poslovni put.

    Inspiraciju crpi iz samog trenutka stvaranja, ne voli pravila, već poigravanje sa idejom, dodavanje kreativnih elemenata  ’u hodu’, tako da ni sama ne zna šta na kraju može da očekuje od svog modela. Hrabrost koju Marija Grahovac nosi ne odnosi se samo na teži put od ’ideje do realizacije’, već i na stvaranje modela koji su provokativni, unikatni i jedinstveni – i koji kao takvi predstavljaju osveženje na modnoj sceni naše zemlje, budući da ne podležu standardnim okvirima, već raznovrsnom, autentičnom bogatstvu krojeva, boja, dezena i materijala.

    'Želim da COURAGE nose oni koji su samouvereni, smeli i svesni činjenice da su jedinstveni, ili pak, oni koji to nisu, ali će im COURAGE pomoći da postanu’, ističe mlada kreatorka. Nema određen izvor inspiracije, maštu joj mogu probuditi film, muzika, novine, vreme… Sve što je okružuje, u zavisnosti od raspoloženja i trenutka, a glavna motivacija za nju je ljubav prema onome što radi.

    Umetnica veruje da svaka žena treba da gradi sebe, svoj lični stil koji je upečatljiv i drugačiji, da se ne povinuje globalnim svetskim trendovima, budući da je moda nešto što je trenutno, te da niko ne treba da bude njen ’rob’. A kada je reč o domaćim modnim imperativima, Marija zapaža preveliku dozu estradne estetike, kiča i uniformisanosti. Njene ideje ruše modne granice, jer joj kreativnost, inspirativnost i motivacija ne dozvoljavaju da bude ’jedna od mnogih’, čije će kreacije postati šablon i nešto ’već viđeno’.

    Uverila nas je da je, samo naizgled, sve već osmišljeno i realizovano. ’Na prvi pogled deluje kao da je jako teško napraviti nešto novo. Slažem se da je skoro nemoguće izmisliti novi komad odeće, ali uvek osnovni može da se modifikuje na mnogo različitih načina, uz pomoć mašte, te se samim tim kao rezultat dobija nešto potpuno drugačije. Verujem da je mašta neograničenena, a to demantuje skeptike da je u modi sve već otkriveno. Neponovljivost tokova misli čini modu uvek iznova neočekivanom i iznenađujućom’, zaključuje Marija Grahovac.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE