Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Ekološki` skrining Srbije

    Delegacija Ministarstva poljoprivrede i životne sredine započela je u Briselu učešće u bilateralnom skriningu za poglavlje 27, u okviru koga će predstaviti stanje u oblasti životne sredine u Srbiji.

    Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković rekla je novinarima da će u okviru tog skrininga bit predstavljeno stanje u svim oblastima životne sredine – horizontalno zakonodavstvo, kvalitet vazduha, upravljanje otpadom, zaštita prirode, buka, klimatske promene, industrijsko zagađenje, hemikalije, civilna zaštita, zaštita voda.

    Takođe u Briselu će biti predstavljeno trenutno stanje u pogledu transpozicije, odnosno implementacije EU propisa relevantnih za pojedinu oblast, kao i planovi u pogledu dostizanja potpune usklađenosti sa EU propisima u oblasti životne sredine.

    "U okviru ovih pregovora ćemo predstaviti stanje a potom očekujemo izveštaj. Očekujemo da će nam Evropska komisija dozvoliti dodatne rokove za postizanje standarda, budući da smo strategijom predvideli da standarde u ovoj obasti postignemo oko 2030. godine", kazala je Bogosavljević Bošković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE