Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Crvena lampica u svetskoj privredi`

    Bitanski premijer David Cameron ocenio da "opasna atmosfera nestabilnosti i neizvesnosti" u svetu, poput epidemije ebole, krize u Ukrajini i Siriji, preti globalnoj privredi.

    "U svetskoj privredi je uključena crvena lampica, šest godina posle krize koja je svet bacila na kolena", naveo je britanski premijer u autorskom tekstu objavljenom u britanskom Gardianu.

    Prema njegovoj oceni, zoni evra preti "treća recesija zbog opasne atmosfere nestabilnosti i neizvesnosti", a problemi u svetu predstavljaju ozbiljnu opasnost i za privredni oporavak u Velikoj Britaniji.

    Ne možemo u potpunosti da se izolujemo, ali moramo uraditi sve što možemo da zaštitimo svoj privredni rast, dodao je britanski premijer.

    Britanska privreda beleži zadovoljavajuće rezultate. Stopa nezaposlenosti se stabilizovala na šest odsto u poslednjem kvartalu završno s krajem septembra, što je najniži nivo nezaposlenosti od 2008. godine.

    Banka Engleske (BoE) predviđa snažan rast bruto domaćeg proizvoda u Ujedinjenom Kraljevstvu za 3,5 odsto u 2014, 2,9 odsto u 2015. i 2,6 odsto u 2016. godini.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE