Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kratak osvrt vicekancelara na Južni tok

    Vicekancelar Nemačke Sigmar Gabriel, koji boravi u psoeti Srbiji, kaže da je izgradnja gasovoda Južni tok važan projekat za Evropu i da je diversifikacija isporuke gasa u interesu Evropske unije.

    "Evropa ima veliki interes da diversifikuje situaciju sa gasom. Plan je da se isporuka gasa odvija preko Azerbejdžana, a ne preko Rusije", rekao je Gabriel na zajedničkoj konferenciji sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

    Gabriel je primetio da postoji konflikt u vezi sa usklađivanjem investicionih planova za projekat Južni tok sa formalnim delom evropskih fondova, dodajući da je interes EU diversifikovan lanac isporuke gasa.

    Prema njegovim rečima, Evropska komisija nastoji da prevaziđe postojeće teškoće kada je reč o isporuci gasa "i da je smisleno da se taj plan realizuje".

    Premijer Srbije je izjavio da je u potpunosti saglasan sa Gabrielom i da "ništa nema da doda". "Taj ugovor je dobar za Srbiju, ali Srbija svakako ne može da bude prva zemlja koja će da krene u radove. Imate Bugarsku pre Srbije", podsetio je Vučić. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE