Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ljudi su najveća vrednost svake uspešne kompanije

    Prvi McDonald’s restoran u ovom delu Evrope otvoren je 1988. godine na Slaviji. Ova kompanija uspešno posluje na srpskom tržištu 26 godina i beleži konstantan napredak, priča za BIZLife Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald's Srbija.

    Prioriteti u poslovanju, prema njegovim rečima, uvek su bili primena najstrožih standarda prilikom pripreme hrane, izbor najkvalitetnijih namirnica i zadovoljstvo gostiju.

    Šta podrazumevaju standardi kvaliteta i bezbednosti hrane kojima se vodite?

    Kontrolu sprovodimo od samog početka, od sadnje i uzgoja, prerade namirnica u postrojenjima kooperanata, pa sve do služenja hrane našim gostima u restoranima.

    Svaki proizvod koji se služi u 22 McDonald's restorana u Srbiji proizveden je prema najvišim globalnim standardima kvaliteta, koji su u skladu sa zakonima Republike Srbije i Evropske Unije. Prioritet nam je uvek najviši mogući kvalitet namirnica i trudimo se da sastojke za našu hranu pronađemo na domaćem tržištu. Naši domaći i svetski kooperanti konstantno prolaze kroz rigorozne kontrole kvaliteta. Zaista smo ponosni na uspešnu višegodišnju saradnju sa kompanijama kao što su: Mikros Union iz Beograda, Žitoban iz Zrenjanina, beogradski Iceberg Salat centar, Desing iz Knjaževca. Upravo je naš partner, kompanija Desing, dobitnik ovogodišnje Aurea nagrade za najbolju investiciju godine.

    McDonald’s je među prvima objavio tablicu sa kalorijskim vrednostima za proizvode u svojoj ponudi. U kojoj meri su ovi podaci bitni današnjem čoveku?

    Želja svih nas u McDonald’su je da naši gosti uvek znaju da jedu kvalitetne proizvode i da su upoznati sa svim njihovim svojstvima. Naš cilj je da svaki gost uvek bude u prilici da kreira obrok po svojoj želji, da ima mogućnost izbora i da ga prilagodi svojim potrebama.

    Osim kalorijskih vrednosti, u narednom periodu na ambalažama naših proizvoda, u restoranima i na našem oficijalnom sajtu naći će se i lista alergena. Upravo nas to izdvaja i ističe, jer od početka transparentno obaveštavamo naše goste i informišemo ih o hrani koju mogu poručiti u McDonald’s restoranima.

    Danas ste na čelu kompanije, a svoju karijeru u McDonald’su započeli ste pre 20 godina i to na početnim pozicijama pripreme hrane, rada na kasi… Koliki je značaj ovakvog sistema napredovanja za samu kompaniju i šta time dobija?

    Ljudi su najveća vrednost svake uspešne kompanije. Za naše zaposlene konstantno organizujemo različite treninge jer nam je želja da oni unaprede svoje sposobnosti i profesionalno se razvijaju. Omogućavamo im stalan napredak, podstičemo ih na razvoj jer jedino tako možemo izgraditi kvalitetnog zaposlenog – onog koji je motivisan i koji stalno uči.

    U kompaniji McDonald’s Srbija radim punih 20 godina. Prošao sam svaki stepenik u ovoj kompaniji, od početne pa do pozicije direktora. Upravo zato sam zaista ponosan na sjajan tim ljudi sa kojima sam krenuo u nove izazove.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE