Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izvesna gradnja Hiltona u Beogradu

    Posle više godina ponovo je aktuelizovan projekat izgradnje hotela Hilton u Beogradu, piše specijalizovani portal za građevinu Beobuild.

    Radi se o zgradi na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, čiju je urbanističku razradu uradio studio ZAP i sada se nalazi na javnoj prezentaciji. Posle više godina projekat je ponovo aktuelizovan, što govori da je realizacija izvesna, piše Beobuild.

    Prema prvim informacijama objekat će imati hotelske funkcije, a sada je već poznato da će pripadati čuvenom lancu hotela Hilton. Biće to prvi hotel iz ove franšize u Srbiji, kao još jedno pojačanje u visokoj hotelskoj kategoriji.

    Turizam je jedna od malobrojnih privrednih grana u Srbiji koja godinama uživa dvocifren rast, što je povuklo značajne investicije u ovom sektoru. U prethodnom periodu Beograd je dobio nemali broj hotela, a među njima i najpoznatije svetski lance.

    Hotel Hilton prostiraće se na preko 32.000 kvadrata površine, od čega se 17.250 kvadrata nalazi na nadzemnim etažama. Nadzemni kvadrati biće raspoređeni na osam spratova, a objekat će posedovati prostranu podzemnu garažu sa 292 parking mesta i otvoreno unutrašnje dvorište.

    Atrijumski prostor unutrašnjeg dvorišta planiran je kao deo za relaksaciju sa uređenim zelenilom i letnjom pozornicom.

    Što se smeštaja tiče predviđa se 250 jedinica, od čega trinaest ekskluzivnih apartmana, dok će ostatak biti standardne sobe. Hilton će u Beogradu biti prisutan kroz svoj top level brend, pa je sadržaj hotela orijentisan na sve vrste gostiju, i u tom smislu posedovaće pored prostora za sastanke i klasičnu maloprodajnu zonu.

    Vrednost investicije se procenjuje na 35 do 40 miliona evra, a investitor je firma KMKM d.o.o. iz Beograda. Urbanistički projekat će biti na javnom uvidu u Gradskoj upravi do 14. novembra u Ulici 27. marta broj 43-45. Optimalni rok za izgradnju hotela Hilton je od jedne do godinu i po dana, od dobijanja potrebnih dozvola.

    Foto: Beobuild

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE