Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusija i Kina potpisuju 40 važnih sporazuma

    Rusija i Kina će potpisati oko 40 "važnih" sporazuma prilikom posete Moskvi kineskog premijera Lija Keqianga, rekao je premijer Dmitrij Medvedev dok Rusija, u lošim odnosima sa Zapadom, pokušava da učvrsti veze s Pekingom.

    "Imamo vrlo gust raspored. Učestvovaćemo u potpisivanju velikog broja dokumenata", kazao je Medvedev čije reči citira službena agencija TASS, na početku susreta s Lijem Kequiangom. "Reč je o približno 40 vrlo važnih bilateralnih dokumenata", istakao je on.

    Među dokumentima je međuvladin sporazum, neophodan da Rusija isporuči prvi put gas Kini putem gasovoda, u okviru ugovora iz maja, nakon deset godina napornih pregovora, objavila je agencija citirajući izvor unutar ruske vlade.

    Taj megasporazum procenjuje se na 400 milijardi dolara na 30 godina i predviđa isporuku 38 milijardi kubnih metara godišnje od 2018, putem gasovoda "Snaga Sibira" čija je izgradnja pokrenuta početkom septembra.

    Radi se i o sporazumima o jačanju saradnje između ruskog gasnog giganta Gazproma, najvažnije firme za rusku naftu Rosneft i kineske kompanije CNPC, po vladinom izvoru koji citira TASS.

    Sporazum o saradnji između velikih ruskih i kineskih banaka trebalo bi se takođe potpisati prilikom susreta Medvedeva i Lija Kequianga.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE