Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Sa građevincima je kao sa decom

    Ministarka Zorana Mihajlović kaže da pre nje ministri nisu obilazili gradilišta, osim kada je trebalo da preseku vrpcu, kao i da je to iskustvo "kao sa decom".

    Mihajlovićeva je rekla da je igrom slučaja mogla da iskoristi jedan trenažni let helikopterom kako bi izvršila inspekciju jednog mesta gde se izvode radovi na Koridoru 11, kao i da se iz visine bolje vidi šta se radi na zemlji nego kada se u inspekcije ide kolima.

    "Nisam građevinski inženjer, ali sa sobom vodim ljude koji znaju posao. Ranije niko nije obilazio gradilišta, osim kada treba da otvore neki most. Ja sam odlučila da svaki drugi dan budem na nekom gradilištu i obavim inspekcije. To vam je kao sa decom, oni nisu navikli da ih neko kontroliše", rekla je ministarka saobraćaja u Kažiprstu B92.’

    Ona je rekla da je u svom ministarstvu zatekla veoma loše stanje, da nisu bile regulisane međunarodne dozvole, da ugovori nisu bili zavedeni, kao i da nije bilo nikakve arhive.

    Govoreći o tome šta je uspela da uradi od dolaska na vlast i šta je SNS promenila u funkcionisanju javnih preduzeća, ona je rekla da je značajno to što postoji čvršća veza između države, Vlade, resornog ministarstva i JP.

    "Stalno je nedostajao taj jedan korak. Ministri ili direktori preduzeća su vodili svoju politiku, određivali svoje prioritete. Ministri odu u neko selo ili grad, pa reše tu da naprave put, a nije bilo dogovora u Vladi šta su prioriteti. Tako ne može više, prioriteti se usklađuju sa Vladom, a ne sme više da nam se desi da platimo pet miliona evra kazne jer nismo povukli neki kredit", rekla je ona.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE