Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BSkyB gradi najveću evropsku satelitsku mrežu

    Najveći britanski komercijalni TV operater, British sky Broadcasting (BSkyB) pristao je da plati oko 4,9 milijardi funti (8,3 milijarde dolara) za kupovinu satelitskih platformi medijskog magnata Ruperta Murodcha u Nemačkoj i Italiji.

    Time će britanska kompanija preuzeti 57 odsto akcija Murdochove medijske kuće 21st Century Fox i Sky Deutschland za sumu od 2,9 milijardi funti, i dostaviće ponudu od 6,75 evra po akciji za preostale akcije kojima se bude trgovalo na berzi.

    Za preuzimanje Sky Italie, BSkyB je dogovorio cenu od 2,45 milijardi funti, od čega će 2,07 milijardi funti biti isplaćeno u gotovini, a ostatak putem prebacivanja 21 odsto akcija koje BSkyB poseduje u kanalu National Geographic na Foxu, i čija je vrednost procenjena na 381 milion funti.

    Tom kupovinom, BSkyB nastoji da se odupre sve slabijim rezultatima na domaćem tržištu, ali i da stvori najveću evropsku satelitsku mrežu, ocenio je Reuters, i podsetio da Murodchova kompanija 21st Century poseduje 39 odsto akcija u BSkyB.

    "Proširena kompanija će postati svetski multinacionalni TV operater koji pruža svoje usluge za 20 miliona klijenata", navodi se u saopštenju British skya.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE