Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Srpski mercedes` još nema kupca

    Posle tačno četiri meseca otkako je prvi “srpski mercedes” proizveden u Ikarbusu, za njega još nije pronađen kupac, a iz srpske kompanije za to krive krizu, piše Istinomer.

    Prema rečima generalnog direktora Ikarbusa Aleksandra Vićentića, osim prototipa nije napravljeno nijedno novo vozilo, a za sada jedini “srpski mercedes” nalazi se “na homologaciji”, na testiranju u ovlašćenoj laboratoriji. Vićentić ističe da je glavni krivac – kriza.

    U ovoj krizi, koja je ne samo u Srbiji već i u celom regionu, pokušavamo da što pre dogovorimo prodaju autobusa. Ovaj posao sa Mercedesom razvili smo u najgore vreme za tržište autobusa, koje je u Srbiji praktično mrtvo, kaže Vićentić za Istinomer.

    Direktor Ikarbusa ipak dodaje da postoje šanse da će prve porudžbine stići do jeseni. Imamo neke najave za septembar ili oktobar od nekih firmi u Srbiji i nadam se da će doći do realizacije tih dogovora.

    A ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Ikarbusa” i Mercedesa biće potpisan, naglašava Vićentić, tek kada se pronađe prvi kupac.

    Istinomer podseća da je, kada je u martu lično zakačio znak nemačkog automobilskog giganta na novi autobus, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić istakao da je to “pokazatelj rasta industrijske snage Srbije”.

    Vučić je tom prilikom naglasio da se za novi autobus već interesuju iz susedstva, dodajući da će se prodavati na području cele jugoistočne Evrope.

    Bivši ministar privrede Saša Radulović naglašavao je da nije u pitanju Mercedesova investicija, već će ta komanija samo prodavati delove za autobuse. Direktor Ikarbusa je to ocenio kao “besmisleno“, ističući da će njegova fabrika postati jedan od Mercedesovih ovlašćenih “bodibildera” – od njih će dobijati šasiju i na njoj sklapati autobus.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE