Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpsko-arapska poljoprivredna zadruga

    Vlada Srbije odlučila je, u skladu sa politikom kontinuiranog investiranja u razvoj poljoprivrede, da osnuje zajedničko privredno društvo sa kompanijom Al Rawafed iz Abu Dabija, zvaničnim predstavnikom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

    Ugovor o zajedničkom ulaganju potpisali su ministar privrede Dušan Vujović i izvršni direktor kompanije Al Rawafed Mahmud Ibrahim Al Mahmud, saopštilo je Ministarstvo privrede.

    Srbija će u zajedničkoj kompaniji imati 20 odsto vlasničkog udela i neće imati obavezu investiranja, dok je, sa druge strane, partner iz UAE na sebe preuzeo obavezu ulaganja u visini od 140 miliona evra u naredne četiri godine.

    Prvo ulaganje novoosnovanog preduzeća predstavljaće kupovina dela imovine dva poljoprivredna društva u restrukturiranju, AD Bačka iz Sivca i Jadran AD iz Nove Gajdobre u iznosu od 22 miliona evra.

    Od 160 radnika trenutno zaposlenih u dva gore navedena privredna društva u restrukturiranju, nova kompanija će odmah po osnivanju obezbediti radna mesta kako za 80 zaposlenih, tako i za 20 novih eksperata.

    Preostalim zaposlenima biće ponuđen ili socijalni program ili mogućnost nastavka rada na starom radnom mestu.

    Pored toga, u naredne četiri godine, u skladu sa investicionim planom, planirano je otvaranje dodatnih 300 radnih mesta na teritorijama opština Kula i Bačka Palanka, u kojima se ova preduzeća nalaze.

    Planirana investicija uključuje i izgradnju postrojenja za sortiranje, pakovanje, skladištenje i obradu proizvoda.

    Dalje pospešivanje rada i učinka malih i srednjih poljoprivrednika biće ostvareno kroz otvaranje agroindustrijskog centra, koji će im pružati potrebnu podršku i plasirati njihove proizvode na inostrana tržišta. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE