Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski Južni tok gradi firma Centrogas?

    Pobednik tendera za izgradnju Južnog toka u Srbiji mogao bi da bude Centrogas, ćerka firma Gazproma, objavio je ruski list Vjedomosti, pozivajući se na dva učesnika tendera.

    Kako objašnjava jedan od njih, odluka o tome je već doneta, ali će zvanično biti objavljena za nekoliko dana, posle obavljanja svih tehničkih formalnosti.

    Pored toga, kako je rekao drugi sagovornik Vjedomosti, Centrogas će biti uključen i u šemu izgradnje bugarskog dela gasovoda. Jedna od varijanti je ponavljanje tendera, dodaje sagovornik lista.

    Krajem aprila firma South Stream Bulgaria je objavila da je na tenderu za projektovanje, isporuku opreme i materijala, građevinsko-montažne radove, kao i puštanje u rad magistralnog gasovoda Južni tok u Bugarskoj pobedio Strojtransgas konzorcijum.

    O tome da bi Centrogas mogao da zameni Strojtransgas u bugarskom delu gasovoda pisao je krajem prošle sedmice Forbes.

    Na zahtev Evropske komisije, početkom juna premijer bugarske Plamen Orešarski je naredio da se obustave radovi na izgradnji Južnog toka radi konsultacija za EK.

    Predstavnik Strojtransgasa je tada rekao da oni nisu dobili nikakvo obaveštenje. U sredu je on to odbio da komentariše, a isto je uradio i predstavnik Gazproma, prenose Vjedomosti.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE