Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Britanski industrijalci apsolutno za EU

    Uspeh britanske privrede zavisi od daljeg punopravnog članstva te zemlje u Evropskoj uniji, izjavio je lider Konfederacije britanske industrije (CBI) John Cridland.

    Upozorenje čelnika CBI, najveće britanske poslovne grupacije, usledilo je nakon što su istaknutiji članovi vladajućih Konzervativaca otkrili da će više od 150 poslanika parlamenta iz redova te stranke pokrenuti kampanju za održavanje referenduma o izlasku Britanije iz EU.

    Takođe, premijer David Cameron u petak je priznao da će mu u periodu do održavanja obećanog referenduma o izlasku iz EU 2017. godine biti veoma teško da uveri građane da Britanija treba da ostane u EU, preneli su britanski mediji.

    Kridland je u intervjuu listu Gardian istakao da članstvo u EU pozitivno utiče na zapošljavanje, privredni rast i investicije u Veliku Britaniju.

    Unija je naše najvažnije izvozno tržište, a bilo je i biće od ključne važnosti za budućnost naše privrede. Članstvo u EU podstiče zapošljavanje i ekonomski rast, kao i konkurentnost Britanije na svetskom tržištu, istakao je Cridland.

    On je odbacio tvrdnju da bi britanska privreda bila jednako uspešna ukoliko bi izašla iz EU, ali bi zadržala status neke vrste pridruženog člana, što zagovaraju neki konzervativci.

    Alternative punopravnom članstvu u EU jednostavno ne bi funkcionisale, pošto bismo mi i dalje morali da poštujemo propise te zajednice, a ne bismo mogli da utičemo na njihovo donošenje.

    Nastavimo da se zalažemo za interese Britanije tako što ćemo ostati u reformisanoj Evropskoj uniji, naveo je šef britanskih industrijalaca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE