Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dve trećine Rusa želi Putina za predsednika i posle 2018.

    Dve trećine stanovništva Rusije želi da predsednik Vladimir Putin ostane na toj funkciji i u sledećem mandatu, pre svega zbog njegovih napora u spoljnoj politici i jačanju ruske vojske, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnjenja.

    Prema rezultatima Public Opinion foundation, dve trećine Rusa mišljenja su da Putinova politika u potpunosti odgovara njihovim ličnim interesima, a taj procenat je sa septembarskih 36, porastao na 66,6 odsto.

    Štaviše, porastao je broj Rusa koji se slažu da je Putin ispunio njihova očekivanja pre izbora koji su održani pre dve godine, dok njih 55 odsto smatra da ruski predsednik svoju dužnost obavlja bolje nego u prethodnom mandatu.

    Na pitanje koje Putinove poteze najviše podržavaju, 29 odsto stanovništva je imenovalo pripajanje Krima i Sevastopolja Ruskoj Federaciji, sedam odsto ih favorizuje napore u rešavanju ukrajinske krize, pet procenata Zimske olimpijske igre u Sočiju, a četiri odsto Rusa podržava Putinovu spoljnu politiku uopšte.

    Većina ispitanih je zadovoljno uspesima Kremlja u vojnom jačanju i odbrani ruske pozicije na međunarodnoj političkoj sceni.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE