Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vulin gubi strpljenje oko Zakona o radu

    Izmene Zakona o radu, kao jednog od najvažnijih zakona, biće usvojene jako brzo, tvrdi ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin, poručivši da će odgovornost za to preuzeti država.

    Vulin je novinarima, na Ekonomskom samitu, rekao i da ne postoji zakonska obaveza da se dobiju sva mišljenja, ali da vlada to želi, bilo da je reč o pozitivnim ili negativnim ocenama.

    On je dodao da država želi maksimalno da ispoštuje sve učesnike socijalnog dijaloga, dodajući da je država tu da preuzme odgovornost, pošto je očigledno da sindikati i poslodavci ne mogu da se dogovore.

    Želimo da postignemo najveću moguću saglasnost, ali odgovornost je na vladi i poslanicima koji će taj zakon podržati ili ne, ponovio je Vulin i naglasio da država nije neprijatelj ni sindikatima, ni poslodavcima, kao ni oni njoj.

    On je objasnio da Zakon o radu sam po sebi nije najvažniji, ali jeste jedan od važnijih, zbog toga što je njegovo usvajanje bitno zbog nekih drugih zakona, kao što je Zakon o privatizaciji.

    Pročitajte i>>>Vulin: Zakon o radu samo deo slagalice

    On je rekao da je i sam nestrpljiv i ostaje da se sačeka zakazivanje sednice Socijalno – ekonomskog saveta kako bi se nastavila procedura.

    Predsednik saveta treba da zakaže sednicu kad misli da treba, "tražili smo da se sastanak održi i siguran sam da ćemo vrlo brzo dobiti odgovor", kazao je Vulin.

    Prethodno je predsednik sindikata UGS Nezavisnost Branislav Čanak rekao novinarima da je potrebno da se steknu svi uslovi predviđeni zakonom za održavanje sednice SES.

    Neophodne su konsultaicije u okviru sindikata u svakom resoru, a i poslodavci će se sastati tokom nedelje. Na taj način svi će moći da dođu pripremljeni i sa jasnim stavovima na sednicu, rekao je Čanak, napomenuvši ipak da će sednica SES biti održana najranije u petak.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE