Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nove mere već dovode investitore

    Uredba o podsticanju stranih investitora omogućila je i investiciju multinacionalne kompanije Luvata u Sremskoj Mitrovici, izjavio je premijer Aleksandar Vučić prilikom potpisivanja Protokola o preuzimanju objekta između Luvate i Miv 2 investa.

    Uredba je bila jedna od tema u kampanji, a njom smo omogućili da se strani investitori sami pitaju gde će doći. Srbiji je potrebno da napravi bolja pravila od zemalja u okruženju.

    To će omogućiti i poreske olakšice koje će stupiti na snagu 1. jula i podstaći veliki broj investitora, rekao je premijer tokom obilaska novog projekta u Sremskoj Mitrovici.

    Vučić očekuje da Luvata u Mitrovici zaposli ne samo 200 ljudi, kako je planirano, nego i do 800, a da za godinu, godinu i po dana nezaposlenost u Sremskoj Mitrovici sa 20,6 odsto padne na ispod 15 procenata.

    Ostaje nam da rešimo problem industrije mesa Mitros, uz pomoć vlade, rekao je Vučić koji je poželeo kompaniji Luvata dobar profit, a radnicima dobre plate.

    Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović rekao je da je posle pauze zbog odbrane od poplava vreme za investicije. Ovo je pravo vreme da nastavimo gde smo stali pre 11 dana, naveo je on i dodao da su pregovori sa Luvatom iz Londona bili teški, a da su vođeni uz pomoć SIEPA.

    Predstavnik Luvate Mario Berlini rekao je da je ta kompanija odlučila da investira u Sremsku Mitrovicu zbog podrške lokalne samouprave.

    Glavni razlog je što želimo da proširimo proizvodnju na tržišta istočne Evrope i želeli smo da imamo bazu u Srbiji. Ono što nas je privuklo jeste stabilna politička situacija, sporazum o slobodnom tržištu i blizina Italije, rekao je Berlini.

    Fabrika će početi da radi 2015. godine. Luvata je deo Nordic Capital Groupa, sa sedištem u Londonu, ima fabrike na većini kontinenata širom sveta i proizvodi toplotne izmenjivače za automobilsku i građevinsku industriju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE