Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na 124 mosta šteta pola milijarde dinara

    Za tri dana ćemo imati grube procene ukupne štete od poplava, koje su na samo 124 mosta izazavale štetu od oko pola milijardi dinara, kaže ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, koja predsedava Komisijom za procenu štete.

    Potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da prve procene govore da je u poplavama oštećeno oko 4.500 kilometara puteva dok su oštećenja na 124 mosta izazavala štetu od oko pola milijardi dinara.

    Takođe se procenjuje da je ukupno oštećeno oko 280 mostova, dok su prethodni podaci ukazivali na 4.000 km puteva i 250 mostova.

    Mihajlović je, gostujući na RTS, rekla da se u najvećem delu Ibarske magistrale odvija putnički saobraćaj dok će na teretni morati da se sačeka najmanje 20 dana. Ekipe Puteva Srbije su uveliko na terenu i saniraju ono što je urgentno i moguće.

    Ministarka je najavila da će u utorak biti održana prva sednica vladine komisije za procenu štete, koja će od lokalnih samouprava tražiti informacije o štetama.

    U toku dana će takođe biti održani i prvi sastanci sa predstavnicima javnih preduzeća u oblasti telekomunikacija, energetike, saobraćaja, kako bi se počelo sa poslom procene šteta.

    Preliminarne informacije mi ćemo imati do četvrtka. Nakon toga ćemo krenuti u detalje i definisati prioritete.

    Nećemo razgovarati o tome da se sve odjednom rešava, nego da se sanira ono što je prioritet, da bi život mogao da se nastavi, a onda krećemo u prioritete drugog i trećeg reda, istakla je ona.

    Prema njenim rečima lokalne samouprave će formirati svoje komisije za procenu šteta, a između njih i komisije vlade biće stručni tim, kako bi se na najbolji mogući način procenilo realno stanje i utvrdili prioriteti.

    Važno je da građani znaju da je država tu, da ćemo videti kakvo je stanje i nastojati da u najkraćem mogućem roku rešimo da ljudi mogu da nastave koliko toliko normalan život, zaključila je Mihajlović.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE