Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crna Gora se odrekla PDV zbog Srbije i BiH

    Crnogorska vlada odrekla se poreza na dodatu vrednost operaterima mobilne telefonije koji su otvorili donatorske linije za pomoć ugroženima u poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

    Ministar finansija Radoje žugić je tokom sednice vlade novinarima kazao da će biti smanjene i poreske obaveze preduzeća koja šalju robu i hranu ugroženima u dve susedne države.

    Građani Crne Gore su posredstvom donatorskih linija mobilnih operatera za tri dana prikupili oko 100.000 evra pomoći Srbiji i BiH.

    Mobilni operateri Telekom i Telenor otvorili su donatorske linije pre tri dana i sav novac od poslatih poruka biće prosleđen Crvenom krstu Crne Gore koji će preko Crvenog krsta Srbije i BiH biti upotrebljen za pomoć najugroženijima u poplava, saopšteno je iz Telekoma.

    Akcija mobilnih operatera se nastavlja, a solidarnost sa Srbijom i BiH ovih dana pokazuju građani Crne Gore, privrednici i država koji organizovano skupljaju pomoć za ugrožene u poplavama i sanaciju posledica.

    U Srbiji su crnogorski vojnici, policajci, vatrogasci i dobrovoljci i oni pomažu u spašavanju ljudi i imovine.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE