Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EFT: Cena koju smo ponudili EPS-u je za havarijsku energiju

    Energetska kompanija EFT saopštila je da je cene električne energije koju je ponudila EPS-u indikacijska cena za havarijsku energiju u regionu.

    EFT se saopštenjem oglasio povodom izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića "domaćim trgovcima koji su struju nudili po 2,3 puta većoj ceni želeći da zarade na nesreći naroda" i pominjanja poimence kompanije EFT i njenog predsednika Vuka Hamovića u nekim medijima.

    "Cena koju je naša beogradska kancelarija ponudila EPS-u u petak prošle nedelje data je kao indikacija cena za havarijsku energiju u regionu i mogućnosti EFT portfolija da obezbedi energiju raskidom postojećih ugovora", navodi se u saopštenju.

    Navodi se i da je rukovodstvo EFT-a prethodnih je dana boravilo u Republici Srpskoj baveći se organizacijom pomoći rudarima i njihovim porodicama koji su se spasavali iz potopljenog Doboja, nakon čega je razmotreno kakva pomoć će biti pružena ugroženima u Srbiji.

    "EPS-u nudimo da, bez ikakve nadoknade, koristi sve raspoložive kapacitete EFT-a, što omogućava pristup raznim evropskim berzama, prvenstveno u Mađarskoj i Rumuniji, kojim EPS inače ne raspolaže", navodi se i dodaje da će u ponedeljak kao pomoć ugroženim građanima biti uplaćeno 100.000 evra na racuna Vlade Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE