Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Hladan tuš` iz Infostana za 60.000 Beograđana

    U novom talasu smanjenja pomoći najugroženijima, bez najave, ali i zvanične objave, Grad Beograd povećao troškove Beograđanima koji plaćaju subvencionisane račune Infostana.

    Beograđani koji plaćaju subvencionisane račune, bili su neprijatno iznenađeni kada su dobili uvećane iznose. Pored uplatnice, dobili su i informaciono pismo u kome ih nadležni obaveštavaju da je zbog nedostatka novca u gradskoj kasi smanjena pomoć najugroženijim sugrađanima, pišu Novosti.

    "Kakav je to način, da nas tek na računu obaveste o ovakvoj odluci. Kada je to izglasala Skupština grada ili Gradsko veće?", pita se jedan penzioner koji će ubuduće umesto 4.119 dinara, plaćati račun 6.221 dinar. Sugrađani se žale i na kraće rokove za plaćanje ovih računa.

    Iako je smanjivanje subvencija najavljivano proteklih desetak dana od čelnika prestonice, zvanična odluka nikada nigde nije objavljena.

    Kako nezvanično saznaju Novosti, računi za april su retroaktivno promenjeni, jer se grad na ovu nepopularnu meru odlučio 5. maja, kada su doneseni „zaključci izmena Interventnih mera“.

    Mnogi od 60.000 Beograđana koji imaju subvencionisanu cenu, u utorak nisu ni dobili račun za april, pa i ne znaju da će im biti uvećani rashodi u porodičnom budžetu.

    U JKP Infostan kažu da oni samo evidentiraju i obračunavaju račune po nalogu Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Gradskog centra za socijalni rad.

    Rok za korišćenje popusta korisnika sa subvencijama je 19. maj, pa će u skladu sa time svi stići da plate račune i iskoriste popust na vreme, kažu u Infostanu.

    Pročitajte i>>>Mali: Beograd `reže` gde god može

    Subvencije za komunalije ostvaruju slepa lica, oboleli od distrofije, cerebralne i dečije paralize, plegije i paraplegije, autizma, multipleks skleroze, bubrežni bolesnici…

    eneficirani su i penzioneri sa najnižim primanjima, hraniteljske porodice u kojima su smeštena deca bez roditeljskog staranja, ratni vojni invalidi…

    Socijalno ugroženi će ubuduće imati popuste od 10 do 30 odsto: smanjenje sa 50 na 30 odsto, sa 40 na 25, sa 30 na 20, sa 20 na 15 odsto, dok jedino nije menjano za one koji imaju 10 odsto niže račune. Popust se ostvaruje samo na iznos računa do 8.000 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE